Jahodové košíčky se šlehačkou

120 g másla, 300 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, ½ balíčku prášku do pečiva, 2 lžíce rumu, 3 žloutky, 3 lžíce mléka, šlehačka, jahody

V mouce rozdrobíme máslo, přidáme moučkový cukr, prášek do pečiva, rum, žloutky, mléko a vypracujeme těsto.

Těsto vtlačíme do připravených košíčkových formiček tak, aby v středě zůstala jamka.

Uložíme na plech a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečené košíčky hned vyklopíme a necháme vychladnout.

Naplníme šlehačkou a ozdobíme jahodami.

Next Post

Pomerančová limonáda

Ne Čvc 21 , 2019
120 g másla, 300 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, ½ balíčku prášku do pečiva, 2 lžíce rumu, 3 žloutky, 3 lžíce mléka, šlehačka, jahody V mouce rozdrobíme máslo, přidáme moučkový cukr, prášek do pečiva, rum, žloutky, mléko a vypracujeme těsto. Těsto vtlačíme do připravených košíčkových formiček tak, aby v středě […]

You May Like